Västerås visade direkt att de ville ge obesegrade Ullvi Basket en match. Det blev en jämn match och underläge med några poäng under första perioden. Men sen tröttnade Abbas på detta och i andra perioden klev han fram och visade vägen.
Östsvenskan P-92/93
Västerås – Ullvi Basket 46 – 68
(14-15, 4-16, 7-23, 12-14)

I den första perioden var vi inte riktigt på tårna i försvar och inte riktigt skärpta i anfall heller. Västerås långa guard Erik Gustafsson (nr 4) styrde och ställde och fick göra poäng alldeles för enkelt. Matchen blev helt jämn och Västerås med publik vädrade morgonluft. Ullvi BBK såg ut att få bekymmer…

I periodpausen efter period 1 pratade vi om några viktiga detaljer både i försvar och anfall. Sen gick Abbas Ibrahim ut och visade att han lyssnat på ett förträffligt sätt. Västerås guard fick plötsligt svårt att dribbla upp bollen och det ledde till sämre passningar som vi sen stal och gjorde mål på. Anfallspelet som i period 1 var väldigt enkelspårigt blev det mer snurr på med Abbas som guard.

Vi ledde med 6 poäng i halvtid och kände att vinden vänt till vår fördel. Defence med snabba uppspel blev temat i andra halvlek. Kantspringarna fick full fart och plötsligt hade vi Andreas, Lawrence, Kevin, Filip och Joakim helt frispelade gång på gång. Tyvärr brast det idag när bollen skulle i korgen men det var nog mest ovana att vara så fri på match. Idag såg killarna nästan lite överraskade över hur frispelade de blev när de sprang på ordentligt och då slarvades det med tekniken på avslutet.

Abbas visade även rätt inställning i våra snabba uppspel och hade en bra mix på att spela fram bollen eller att stanna upp och sätta upp anfallsspelet. Lite fler tvåhandspassningar skulle göra träffsäkerheten ännu större.

I försvar blev det viktigt i den här matchen att vara beredd att hjälpa till på Västerås nr 4. Det gäller i försvarsarbetet att se både sin anfallare men även bollen och sen avgöra i vilket moment man rycker iväg och blir hjälpförsvarare. Här har vi Andreas, Filip och Pontus att förlita oss på som börjar bli säkra på det här. Kom bara ihåg att inte foula i det här momentet för då hjälper man anfallaren ur knipan.

Dålig start men resten blev riktigt bra och roligt att se på. Bättre skärpa på närskotten på breaks och vi gör 15-20 poäng till med sånt här spel. Joakim gjorde sin bästa match och utvecklar anfallsspelet mer och mer för varje match. Matchens grej blev Pontus ”hang-time” med snurr på bollen under armarna på längre försvarare och sen klockrent i korgen.

Bra match killar!

Poäng
Pontus Kandelin 6p
Abbas Ibrahim 12p
Lawrence Langkeit 9p
Anreas Eklund 6p
Kevin Tumba 8p
Stefano Fiori 2p
Joakim Norström 16p
Behrad Olfat 9p