Här är resultaten från helgens matcher.

Grattis till medaljerna!

POJKAR -93
Lör 18/3 i Badhushallen

Semifinal 1:
Ullvi BBK – KFUM Örebro 23 – 72 (12-18, 0-15, 9-16, 2-23)

Vi hade mött Örebro på bortaplan några veckor tidigare utan fullt lag. Den gången vann Örebro men inte med så stora siffror. Nu tänkte vi visa att vi det var vår tur att vinna. Örebro var dock mycket hetare än oss den här morgonen. Det kanske var stundens allvar med en semifinal som gjorde oss försiktiga? I så fall har vi lärt oss att försiktighet kommer man ingenstans med i sportens värld.

Poäng Ullvi:
Niklas Persson 2
Andreas Eklund 8
Jonathan Lawner 2
Kevin 4
Lamrence Langkeit 12
Stefano Fiori 2

Semifinal 2:
BK Star – Rockhammars IK 65 – 22

Match om 3:e pris:
Ullvi – Rockhammar 92 – 23 ( 28-6, 14-8, 19-8, 26-7)

Ett mycket revanschsuget Ullvi-lag ville nu visa att vi kunde spela mycket bättre än vi visat i semifinalen tidigare på morgonen. Seger med 60 poäng mot Rockhammar som vi spelat jämnt med i tidigare matcher säger allt. Vilken härlig fajterinställning på hela laget och vilket bra spel! Intensivt och bra försvar och när vi fick bollen kontrade vi i snygga poäng. Man kan heller inte glömma att Niklas Persson drog 5 charging-fouls på motståndarna. Tänk att det kan vara så lätt att ta bollen av motståndaren. Ställ er ivägen på rätt sätt och domaren blåser foul på anfallaren som kommer med fart och springer in i försvararen.

Bronset i våra händer och vår heder tillbaka med råge efter denna kanonmatch!

Poäng Ullvi
Hampus Lindgren 11
Niklas Persson 4
Andreas Eklund 21
Jonathan Lawner 8
Kevin 14
Mikael Axelsson 6
Lawrence Langkeit 20
Stefano Fiori 4

Final:
Bk Star – KFUM Örebro 35 – 72

Guld: KFUM Örebro
Silver: BK Star
Brons: Ullvi Basket

FLICKOR -93
Lör 18/3 i Badhushallen

Semifinal 1:
Ullvi Basket – KFUM Örebro 12 – 41 (6-11, 2-8, 2-10, 2-12)

Poäng Ullvi:
Linea Rosenholm 2
Julia Viborg 4
Evelyn Haglund 2
Lendita morina 4

Semifinal 2:
Rockhammars IK – KFUM Karlskoga 65 – 6

Match om 3:e pris:
Ullvi Basket – KFUM Karlskoga 42 – 19 (16-3, 10-6, 6-9, 4-6)

Poäng Ullvi:
Thea Fredriksson 4
Agnes Kristenssen 6
Julia Viborg 6
Evelyn Haglund 4
Loljeta Hasanaj2
Lendita Morina 8
Anna Jovanovic6

Final:
KFUM Örebro – Rockhammar 33 – 42


Guld: Rockhammars IK
Silver: KFUM Örebro
Brons: Ullvi Basket

POJKAR -92
Sön 19/3 i Ullvihallen

Semifinal 1:
Ullvi Basket – KFUM Karlstad 49 – 38 (18-6, 15-9, 8-10, 8-13)

Hur skulle vi klara det här slutspelet nu när vi hade två spelare i gips? Vi coacher var lite fundersamma över lagets slagstyrka men så kul då att se att våra spelare inte hade några som helst funderingar över detta. De gick in och visade med härlig inställning och kämpatakter att de ville till finalen. Efter en härlig inställning av laget i första halvlek så ledde vi med 33 – 15 i halvtid. Den andra halvan av matchen bevakade vi segern och sen var finalplatsen vår.

Poäng Ullvi
Pontus Kandelin 3
Abbas Ibrahim 4
Adi Osmanagic 12
Behrad Olfat 30

Semifinal 2:
Arvika Basket – KFUM Örebro 64 – 49

Match om 3:e pris:
KFUM Örebro – KFUM Karlstad 59 – 58

Final:
Ullvi Basket – Arvika Basket 36 – 58 (12-16, 11-12, 10- 1, 3-17)

Finalen mot Arvika var spännande fram till halvtid då ställningen var 18 – 23 till Arvikas fördel. I den tredje perioden gjorde Arvika 10-1 på oss och sen orkade vi inte komma igen. Arvika hade scoutat oss under semifinalen och visste att vårt största anfallshot fanns i nr 15, Behrad Olfat. Behrad fick hjälp med screens men fick ändå kämpa sig mot 2-3 försvarare för att hitta skottlägen och vi hittade få andra hot som ledde till poäng. Arvika var sett till hela laget mer fysiskt än oss men jag tror vi var bättre tekniskt sätt.

Vi coacher är mycket nöjda med den här säsongen och att bli tvåa i hela regionen Närke – Värmland är riktigt bra.

Härligt silver killar!

Behrad var rätt ensam denna helg om att lägga i poäng. Ni som vill upp i Behrads klass ska fundera på det här med teknik/fysik. Man vill ha bra teknik men även bra fysik. Vissa är bra på att springa snabbt men sämre på bollbehandling. Andra är bra på bollbehandling och skott men har dålig fysik. Det som just nu skiljer Behrad åt från er andra är att han är bra BÅDE på teknik och fysik. Försök klura ut var ni behöver utveckla ert eget spel mest och lägg tid på detta under sommarliret utomhus.

Poäng Ullvi
Alex Kohunt 2
Pontus Kandelin 4
Abbas Ibrahim 2
Behrad Olfat 22


Guld: Arvika Basket
Silver: Ullvi Basket
Brons: KFUM Örebro