Helgens matcher slutade med seger mot Slagsta -94 med 51 – 44 och en förlust mot Slagsta -93 med 21 – 55.

Mot Slagsta -93 i första matchen så var det länge jämt. I halvlek stod det 16 – 23. Vi visade att det är ett lag som vi börjar få häng på och vi väntar på att kunna ta en första seger mot dem. Det som avgjorde matchen till deras fördel var att de lyckades med att sätta press på våra guards så vi blev stressade. Detta ska vi lösa genom att träna under press och stress samt att lära oss att sätta screen på varandras försvarare.

Poäng: Niklas Persson 2p. Andreas Eklund 7p. Kevin 6p. Lawrence Langkeit 6p.

I den andra matchen mot Slagsta -94 så var några av våra killar lite slitna efter den hårda första matchen så vi var inte beredda på det snabba spel som vi fick möta. Vi var tvungna att leta i vårt spelarmaterial innan vi hittade de som för stunden fortfarande orkade och kunde ge det där lilla extra som behövdes får att få stopp på motståndarna.

Vi som ledare fick också markera att nu var det dags att ”kräma” ur allt vad som fanns kvar för att kunna vinna denna match. Grabbarna visade då ett stort kämparhjärta och kunde till slut vinna matchen med 51 – 44.
Bra Kämpat grabbar all heder till er.

Vi som tränare har hela tiden pratat om att vi ser att laget kan utvecklas mycket och bli riktigt bra. Vi har väntat och även ibland funderat när ska det lossna. Nu lossnade det så som vi har förutspått, i varje fall för Andreas Eklund som gjorde en kanonmatch.

Andreas tog position under korgen och höll bort motståndaren, roterar mot korgen hela vägen och gör poäng. Han tog skott utifrån som satt i korgen vid nästan varje försök (bl.a tre försök av fem utanför trepoängslinjen gick i). Nu räknas inte treor i minibasket annars hade Andreas fått ändå fler poäng. Inte bara i anfallet var han planens gigant utan även i försvar så stoppade han deras farligaste och snabbaste spelare. Grattis Andreas för att du fick visa vad du kan. ( 29 p. och många returer.)

Vi ser också att många andra i laget kommer att snart få samma ”ketchupeffekt” så fortsätt bara så kommer P-93 bli ett fantastiskt lag som många kommer att få svårt att slå.

För att få en ”ketchupeffekt” så finns det ett recept:
1. Tag tre dl titta på matcher (vuxna)
2. Två liter träning.
3. Samt två matskedar Lyssna på tränaren.
Blanda dessa ingridienser så får man ”ketchupeffekt”.

Poäng: Stefano Fiori 6p. Mikael Axelsson 2p. Andreas Eklund 29p. Kevin 4p. Sebastian Lindqvist 2p. Lawrence Langkeit 8p.