Vi avslutade idag den mellansvenska serien med bortamöte mot Rockhammar. Matchen spelades i Frövi.
Rockhammar – Ullvi BBK 12 – 64 (4 – 20, 3 – 24, 2 – 8, 3 – 12)

Vi startade matchen i fullt tempo och hade precis det tryck vi vill ha men det var dålig skärpa i närskotten. Stulna passningar och många skott och retur på retur men bara otur på skotten. Eller var det oskärpa och ovana? Efter ett par minuter började bollarna ramla i och sen drog Ullvi-expressen förbi Frövi-stationen* så snön yrde.

Vi ledde med 44 – 7 i paus och bestämde oss då för att använda resten av matchen för att träna på att ställa upp vårt 5 – 5 spel. Tempot sänktes och vi tränade på att rycka oss fria, gå på screen och spela bra guardspel. Det syns även på periodsiffrorna att vi tog ner tempot. Andra halvlek slutade 20 – 5 till oss.

Vi håller på och lär oss ett 5 – 5 spel och är långt från färdiga men man börjar se tendenserna till att det kommer att bli bra framöver. Jättekul killar! Det var även kul att se Fidel Tosun och Pontus Kandelin jobba ihop på guardposition. Stabilt och säkert. Jag tror även vi såg en framtida storskytt visa framfötterna i matchen – Alex Kohont var stensäker på distans.

Poäng:
Alex Kohont 8
Mikael Nivala 2
Pontus Kandelin 2
Abbas Ibrahim 6
Fidel Tosun 12
Robert Gunnarsson 3
Anton Niranen 6
Joakim Norström 6
Behrad Olfat 19

Sen vill jag avsluta med ett stort grattis till killarna som vunnit mellansvenska serien storstilat. Det hör inte till vanligheterna att ett lag som är nykomling i en serie vinner men vi är inget vanligt lag heller. Här handlar det om Ullvi Basket P-92!

Nu har vi en månad på oss för förberedelser till slutspelet. Häng på nu killar så ska vi visa värmlandslagen hur man lirar bra basket!

*fotnot: Frövi är en gammal Svensk järnvägsknut