Vilken härlig dag vi fick uppleva. Ockelbo tog emot oss med stor gästvänlighet och vi hade två kanonbra träningar, två kanonbra matcher och fick se en kanonbra ligamatch. Stämningen hem i bussen skvallrade om att alla var på topp.

Ullvi Basket riktar ett stort tack till Ockelbo med Åke Bärlin och Zack Williams i täten.

Avresa klockan 08.00. Glada miner på bussen!

Kuxahallen – here we are!

Träning med Åke Bärlin, coach för Ockelbos ligalag
Ämnet för dagen var screensättning. Vi fick med oss flera bra övningar som vi ska jobba vidare med på hemmaplan.

Träningsmatcher mot Ockelbo P-92/93
Vi delade in Ullvi Basket i två jämnstarka lag och vem kunde ana HUR jämnstarka de skulle bli. Vi mötte Ockelbo i två matcher och båda matcherna slutade oavgjort efter rafflande spel från båda lagen. Vi utmärkte oss genom att ha ett bra försvar där alla kämpade och slet. Tidsschemat medgav inte förlängning.

Ockelbo – Ullvi 1 : 37 – 37
Poäng: Pontus Kandelin 7. Abbas Ibrahim 3. Uran Qerkini 22. Lawrence Langkeit 13. Alex Kohont 3.

Ockelbo – Ullvi 2 : 48 – 48
Poäng: Anton Niranen 2. Niklas Persson 4. Sead Celmovic 2. Fidel Tosun 2. Adi Osmanagic 16. Joakim Norström 8. Andreas Eklund 8 och Stefano Fiori 6.

Försnack innan ligamatchen
Åke lät oss träffa Zach Williams före matchen. Zach berättade om sin syn på basket och tipsade Ullvi-killarna om att inte bara titta efter häftiga dunkar utan även ta efter andra specialiteter, såsom bra utblockering, bra returtagning, kämpaglöd m m.

Ligamatchen
Vi fick se en kanonbra match i högt tempo och med härliga kämpatakter. Jämna basketmatcher är alltid lika spännande och nu när Ockelbo vann med 3 pinnar så lyfte taket på slutsignalen.

Zach Williams visade i matchen varför han kan ligga trea i basketligans returliga trots att han inte har riktigt rätt längd för jobbet närmast korgarna. Han kämpar och sliter och ger sig aldrig och han spelade i stort sett hela matchen mot Salléns Aron Mollnar 211 cm. Att Zach är 10 cm kortare bekymrade honom inte. Här finns väldigt mycket att lära sig som ungdomsspelare.

Robert Lee Epps III gjorde 20 poäng innan pausvilan och bjöd i slutminuterna på en makalös dunk rakt framför Ullvi Baskets läktarplatser. Jublet hördes nog i hela Ockelbo… Det var även skoj att se de före detta Köpingsspelarna Ronny Swahn och Jotti Nikolaidis spela tillsammans. Ronny Swahn tillbaka från långtidsskada hade 7 assist innan pausvilan.

Eftersnack
Efter matchen fick vi en längre pratstund med Ockelbos Zach Williams och Robert Lee Epps III. Båda spelarna är från New York och har spelat ihop tidigare i skolåldern. Vi frågade Zach Williams vad han hade för råd till ungdomar som vill bli bra i basket. Zach berättade att man måste vara sin egen största kritiker och hela tiden utmana sig själv att bli bättre och bättre. Zach berättade att han är 23 år men inte ser sig färdigutvecklad på långa vägar som spelare. Som ett exempel nämnde han att Åke Bärlin håller på och lär honom en bättre straffkastteknik.

Tack Ockelbo!
Ullvi Basket vill tacka Åke Bärlin och Ockelbo för en härlig gästvänlighet. Vi ses igen!

Vi avslutar med en bild på nästa generation basketlirare…