Artikeln uppdaterad med video! Pojkarna var så nära att vinna borta mot Örebro då serien för Mellansvenskan hade premiär.
KFUM Örebro – UBBK 57-55

Det enda vi visste före uppkast var att Örebrolaget hade vunnit serien förra året. Inledningen blev tuff då Örebro ryckte ifrån till 1-12 under de första fem minuterna. Vi slarvade bort många passningar samt att deras (nr 10) Anton K. dominerade matchen.

Efter den tröga inledningen fick vi igång vårt spel samt att Adi fick stopp på deras nr 10 med bra försvar. Vi kunde gå från 7-21 till 23-24 på 8 min och gick till pausvila med underläge 23-27.

Andra halvlek startade som den första så att Örebro gick ifrån till 31 – 45 innan vår upphämtning började igen… Eftersom vi aldrig ger upp en match (vilket vi visat förut) så kämpade vi oss in i matchen igen. De sista 12 minuterna vann vi med hela 24-12 och med 10 sek kvar så låg vi under med två poäng och fick tag i bollen vid egen korg. Sekunderna tickade ner och med endast en sekund kvar fick vi chansen att få till en förlängning men bollen tog ring ut.

Matchen slutade 55-57.

Bra jobbat grabbar vi kommer igen… var så säkra.

Poäng: Robert Gunnarsson 2. Pontus Kandelin 4. Abbas Ibrahim 6. (Abbas första match). Adi Osmanagic 4. Uran Qerhini 22. Behrad Olfat 17.

Här är några bra sekvenser från matchen (tack till Jockes pappa som filmade).

Bra försvar ger snabbt uppspel
Behrad har först en block men Örebro behåller bollen. De byter kant men Joakim är med och stoppar den attacken. Ny attack på samma sida men Adi stoppar deras nr 10 vid baslinjen. Uran tar retur på skottet och vänder spelet, passning fram till Behrad för en säker lay-up.

Behrad Buzzer Beater!
Några sekunder kvar av period 1 och Behrad hittar en lucka…

Bra försvar ger 24-sekundersavblåsning
Här jobbar vi och står i så Örebros skottklocka rinner iväg och tar slut. Vår boll.