Vi spelade en träningsmatch mot Västerås som förberedelse till Billys Cup nästa vecka. Det vi ville träna på idag var försvarsspelet. Vi vill börja lära oss att spela man-man-försvar och vi tar nu våra första trevande steg på det området.

Vi vill lära oss att bevaka var sin spelare i motståndarlaget. Det är även mycket viktigt att vi lär oss att placerar oss på rätt sida anfallaren. Vi vill skydda vår korg så vi vill ha korgen i ryggen och motståndaren framför oss. Blir man för ivrig på bollen så hamnar man ofta framför anfallaren och ser inte längre vart han tar vägen.

Matchen började mycket trevande med mycket enkla missar. Det stod bara 2-2 efter den första perioden. I halvlek var ställningen 4 – 8 och vi hade inte lyckats med det vi ville träna på. Vi var nog mer intresserade av att spela anfall än försvar.

Vi pratade på nytt i pausen om vad vi ville träna på i den här matchen. I den tredje perioden hittade vi så äntligen rätt i försvaret. Med 5 spelare som hela tiden har koll på vem man bevakar så fick vi lättare att få tag på bollen. Vi gjorde här ett rejält ryck och sköt i 14 raka poäng.

Bra försvar ger enkla poäng!

Rycket i tredje var det som gjorde att vi kunde vinna matchen. Period 4 och 5 var spelmässigt jämna.

Bra match killar!

/Anders

– – – –
Tack till Västerås som ville lira. Vi får spela en returmatch när tillfälle ges. Tack även till Behrad Olfat och Fidel Tosun från P-92 som dömde första halvlek när ordinarie domaren inte dök upp.