Som väntat fick vårt P-94/95-lag möta två bra P-94-lag i slutspelet. Sammanfattningsvis fick vi två bra matcher där vi lärt oss en hel del nytt om sporten basket.

Ullvi Basket – Hällby 34 – 39

Vi hamnade tidigt i underläge och fick försöka jaga ikapp under resten av matchen. I andra halvlek kom vi in i matchen mer och mer och var riktigt på gång. Med några fler minuter på matchuret så hade vi nog kunnat gå förbi men det ville sig inte denna gången. Det känns dock skoj inför fortsättningen att vi har ett lag vi är jämspelta med på nära avstånd. Det är just de här jämna matcherna man lär sig mest av. Detta var faktiskt vår första match mot ett 94-lag så insatsen är med beröm godkänd.

Poäng:
Jiwar Rahim 4
Kardo Rahim 2
Andreas Wång 2
Rasmus Liljedahl 4
Mikael Axelsson 4
Sebastian Lindkvist 12
Hampus Lindgren 6

Ullvi Basket – Slagsta 16 – 89
Match två mot Slagsta blev svår då vi mötte ett lag som spelat basket många år redan. Vår första lagregel sattes verkligen på prov. Den regeln som säger att vi kämpar både i med- och motgång. Slagsta spelade väldigt disciplinerat försvar utan slag efter boll och koncentrerar sig istället på att bryta passningar. När man gjort detta kontrar man snabbt i poäng.

Jag tyckte vi hade bra inställning genom hela matchen och för att vara ett första försök mot så bra motstånd är det en klart godkänd insats från vår sida.

Poäng:
Kardo Rahim 2
Andreas Wång 6
Mikael Axelsson 4
Sebastian Lindkvist 4

Alla killarna i laget har kämpat på bra i båda matcherna. Ingen som hänger med huvudet trots svårt motstånd. Bra killar! Jag vill den här gången även framhålla Andreas Wång. Efter att ha varit sjuk hela vårsäsongen i princip så kommer han nu tillbaka och kämpar som en gnu (Rasmus Liljedahls beskrivning). Dessutom mot spelare som är ett år äldre. Hade bara coachen (undertecknad alltså) varit med lite bättre på foulräkningen så hade han sluppit få 5 foul tidigt i första matchen också. Vi kunde inte vara med på prisutdelningen med bronsmedaljerna kommer att delas ut på träning längre fram.

Nu ser den närmsta fortsättningen ut så här:
Fre 8 och sön 10 april – träning
Fre 15 april – träningsmatch mot Västerås
Sön 17 april träning
Fre-sön 22-24 april Billys Cup!