Serietvåan Falu Basket gästade oss denna eftermiddag. Vi visste att vi hade en chans mot dom eftersom vi spelade jämnt på bortaplan. Falu Basket är seriens längsta lag och i våra tidigare matcher har vi haft problem med returtagningarna – med andra ord det skulle bli en tuff match.

Innan matchen kom vi överens att inte ha för stor respekt för serietvåan och att vi måste låta bollen svingas runt inom laget för att trötta ut och få dom ur balans.

Vi börjar matchen bra och vågade spela ut. Vårt försvar fungerar enligt taktiken. Falu visar gång på gång varför dom är serietvåa, trots bra försvar gör dom poäng, men dom fick jobba hårt.
Inför tredje ligger vi under med 4 poäng.

Vi lyckas ta matchen till förlängning 71-71.

Inför förlängningen sa vi att vi skulle vara kyliga och ha tålamod. Men allt går snett och vi drar på oss en teknisk foul och en osportslig foul och det avgör matchen.

Vi spelar disciplinerat hela matchen och returtagningarna fungerar bra matchen igenom. Vi var värda och vinna denna match. Vi tar med oss det positiva i matchen inför bortamötet mot Kumla (12/3) vilket är sista matchen för säsongen.

Fredric Kahn 23 p
David Forsberg 20 p
Misho Jovic 16 p
Armin Heco 9 p
Robert Pettersson 8 p
Marko Nikolic 2 p

/Chibbe