Här kommer två matchrapporter från lördagen. Klicka ”Läs mer” för hela texten.

Pojkar 92 – KFUM Västerås 59 – 35

Härligt! Ny seger i 92-serien.
Då var vi igång igen efter serieuppehållet. Att det har varit matchuppehåll ett tag syntes under dom två första perioderna. Även om vi under hela matchen hade ledningen så gick vi aldrig riktigt ifrån i poängprotokollet. Problemet var att vi ofta var felplacerade i försvar och deras nr 10 kunde därför göra en hel del enkla poäng.

I pausen gick vi igenom försvarspositionerna och hur vi vill se ut i försvar. Det gäller att presentera sig som försvarsspelare och våga stå emot. Vi har även lite svårt att placera oss rätt. Det gäller att ha sin egen korg i ryggen och se den man håller samt var bollen är.

Tredje och fjärde perioden fick vi ordning på vårt försvarsspel och då kunde vi rycka ifrån och säkra segern med 24 poäng.

Markus och Pontus visade prov på bra försvarsteknik. Kanske inte så konstigt heller eftersom Markus efter matchen sa att det är roligare att spela försvar än anfall!

Poäng:
Markus Koivula 2
Uran Qerkini 12
Fidel Tosun 4
Pontus Kandelin 8
Masen Saleh 6
Robert Gunnarsson 6
Jesper Ehrnström 6
Alex Kohunt 2
Behrad Olfat 13

P-93 Kuriren Cup – Hällby 36 – 56

Grabbarnas utvecklingskurva pekar uppåt!
Ullvi BBK fortsätter att kämpa i Kuriren Cup. Tempot och domarbedömningen är ett snäpp högre än vi är vana vid från Västmanland. Detta gör att vi blir stressade och gör då en del enkla misstag. Detta är helt naturligt och väldigt utvecklande för pojkarnas fortsatta basketspel. Högre tempo ställer högre krav på den egna tekniken.

Matchen svängde en del fram och tillbaka. Vi ledde vid ställningen 6-5 men så småningom hade Hällby skaffat sig en 10-poängsledning som sen visade sig hålla hela vägen. Även i den här matchen kunde vi se att det är försvaret som vi ska jobba vidare på framöver. Vid dom tillfällen i matchen som vi spelade bra försvar så vände matchen till vår fördel. Bra försvar på alla positioner ledde till enkla kontringspoäng för oss.

Poäng:
Niklas Persson 4
Viktor Skoglund 2
Fidel Tosun 2
Pontus Kandelin 7
Andreas Eklund 4
Lawrence Langkeit 5
Anton Ahlander 2
Behrad Olfat 10

Kan vi fortsätta på träningarna framöver med samma inställning och försvarsvilja kommer vi ha en bra utveckling under våren.

/Tomas och Anders