Ullvi Basket P-93 ställdes mot Västerås Basket i första omgången av Västmanlandsserien. Efter en jämn kamp drog Ullvi det längsta strået.

Ullvi Basket – Västerås Basket 39 – 30

Första perioden började i vår favör. Vi kunde ta ledningen med 9-4 efter poäng från framför allt Hampus Lindgren och Anreas Eklund som började matchen starkt.

Västerås stretade emot och kom ikapp och gick även förbi. I mitten av andra perioden låg vi under med 13-16. Då visade grabbarna en fin kämpaglöd och tog tillbaka ledningen. I paus var vi i ledning med 19-16.

I början av tredje perioden hade Erik Hågestam, Niklas Persson och Jonathan Lawner en fin period och vi gjorde ett ryck till 33-20. En stor del av rycket berodde också på försvarsspelet som var magnifikt av hela laget. Returtagningen blev väldigt viktig där Johannes Eriksson, Lawrence Langkeit och Anton Ahlander rev ner flera viktiga returer. Resterande del av matchen kontrollerade vi.

Sammanfattningsvis en kämpaseger som ALLA kan känna sig delaktiga i.

Poäng:
Hampus Lindgren 10p
Niklas Persson 6p
Markus Koivola 2p
Andreas Eklund 3p
Jonathan Lawner 8p
Erik Hågestam 8p
Lawrence Langkeit 2p