Ullvi Baskets pojklag i Kuriren Cup i Eskilstuna fick känna på tuffast möjliga motstånd i premiären.

Ullvi Basket – Slagsta 24 – 60

Vi spelade vår första match för säsongen och fick se oss besegrade. Eskilstunalaget Slagsta är ett av de bättre lagen i regionen och hade dessutom redan hunnit spela 5-6 matcher i år. Tuffast möjliga start för Ullvi Basket alltså. Som tur är har vi ett härligt ”go” i laget så ingen ger upp trots bra motstånd.

Slagsta började matchen med man-man-försvar över hela planen och fick mycket enkla poäng tack vare detta. Vid 20 poängs ledning blev de tvingade att backa hem till halva planen och spela försvar vilket gjorde att vi kom in bättre i matchen.

Vi kommer den närmaste tiden att träna mycket på hur vi flyttar fram laget från försvar till anfall. Just nu blir det för mycket tittande på bollen och för lite tittande på spelplanen och var man bör springa och placera sig.

Bra match killar!

Poäng:
Niklas Persson 2
Fidel Tosun 2
Pontus Kandelin 2
Erik Hågestam 2
Hampus Lindgren 2
Jonathan Lawner 2
Johannes Eriksson 1
Viktor Skoglund 2
Behrad Olfat 9