Härlig inställning från killarna idag. Alla kommer in på plan med rätt inställning och vi jobbar på rätt sätt både i försvar och anfall. Foulproblem på våra långa herrar gjorde att vi tappade i tredje perioden men vi gjorde ett försök i 4e att gå ikapp och fick ner siffrorna till under tio.

Periodsiffror
20-17, 15-16, 23-8, 11-19

En rolig och välspelad match där vi har både hjärtat och hjärnan med oss till match.

Vi har trögt att få bollen i korgen i början av matchen men blir inte stressade utan spelar på bara. NBBF 94 går till ledning med 9-2.

Sen kommer en period där vi spelar ett mycket distinkt och bra anfallsspel. Vi gör våra cuts på rätt sätt och Willes passningstajming var skön att se. Mikael visade även att han snappat upp en ny grej vi hade på träningen i veckan så det blev ett par enkla layups bara på att läsa spelet. Bra!

Vi spelar oss tillbaka i matchen och det är helt jämnt i pausen. Tyvärr har första halvlek kostat oss 4 foul både på Mikael och Sebastian så vi får svårt med försvar på deras långa spelare i 3e.

Vi vinner 4 perioden men når inte ikapp. Norrköping byter till en zon och vi har lite mer jobb kvar på zonanfallet att göra innan vi hittar rätt tajming. Matchen är ändå ett stort steg framåt. Det är stundtals riktigt fin basket vi får se.

Behnam styrde upp anfallet föredömligt med mycket bra tajming. Vi behöver fortfarande bli bättre på forwardsplats med tajmingen men i det stora hela bra idag. Behnam petade i flest poäng men kom ihåg att tacka William för ”smörpassningarna”. Det är Willes fina teknik på kanten som gör det möjligt att hitta in med passningen när man gör en cut.

Vi hade ett snack innan matchen om de viktiga detaljerna och det gav ett bra resultat. Vår klart bästa match den här säsongen.

Matchens grej: Anton och Nikko gör varsin klockren utblockering runt vår korg. Bollen trillar ner framför Nikko som bara plockar upp den enkelt.

Matchens ogrej: Att dra en teknisk foul samtidigt som vi ska göra en layup och är på väg att jaga ikapp i 4e perioden.