Dagens tema var tufft försvar utan att foula. Vi kämpade över hela banan, flyttade fötterna bra och håller bort armarna. Tjejerna gör totalt 4 foul på hela matchen. Med beröm godkänt med andra ord! Att det sen blev rena målkalaset gjorde inte dagen sämre…

Periodsiffror
2-19, 7-17, 7-16, 2-31

Stort beröm till tjejerna som verkligen försökte spela efter dagens tema. Att flytta fötterna och inte gå efter boll på den som dribblar. Desto mer foulproblem fick Sala som till slut hade 4 spelare med 5 foul…

Det finns så många andra sätt att sno bollen på som lönar sig bättre. Vi vill ha tryck på bollhållaren så det blir jobbigt för deras guards att hitta nästa passning. Om vi samtidigt spelar bort passningar på de andra positionerna så ökar trycket ännu mer. Lägg därtill att skottklockan räknar ner så förstår ni att fouls bara gynnar motståndaren. Så tufft som möjligt utan att foula alltså.

En som visade precis det här var Donjeta som flera gånger i andra halvlek jagade ikapp och bromsade in attacker från vänsterkanten på ett helt suveränt sätt. Det är full fart och kontakt med anfallaren men ingen foul och heller ingen väg fram till korgen. När spelaren tar upp studsen reagerar Donne direkt och tar sig ännu närmare och täcker passningen. Jag hoppas det är något jag lärt ut som gör att det ser så där bra ut. Om inte… gör som Donne tjejer! 🙂

Vi har även pratat idag om att försöka vara mer disciplinerade med vem vi spelar försvar på. Vi vill komma och hjälpa för mycket så det blir rörigt värre mellan varven. Så som Donne spelade försvar på kanten så behövs ingen hjälp. Det är bara när anfallaren får ett övertag och är på väg att glida förbi som vi vill komma över och hjälpa.

Efter första halvlek pratade vi om att inte vara i passningsskugga i snabba uppspel. Det blev bättre i andra halvlek. Forwards måste hjälpa sina guards genom att så snabbt det går vara spelbara.

När vi fick tag i bollen och kunde vända spelet så visade Rina idag att den som springer sig fri får bollen. Det var bl a två mycket fina studspassningar i full fart som ställde en medspelare helt fri med korgen för enkel layup. Rina hade även årets snyggaste give ’n’ go ihop med Fanny tror jag? Mycket vackert spel.

Fanny spelade moget och väljer sina lägen på ett bra sätt. Och nu har Anna börjat göra layups också… oj oj… motståndarna får passa sig framöver!

Hela laget kämpade sig igenom matchen på ett mycket bra sätt.

Bra match tjejer!

Poäng
Donne 10
Thea 4
Linnea 8
Lendita 15
Fanny 20
Eveline 5
Rina 8
Anna 13

Vi tränar som vanligt på sportlovet. Om ni inte orkar med sportlovsbasket på dagen + träning på kvällen så välj bort sportlovsbasketen. Eller gå bara ner och träna skott på sportlovsträningen på tis/tors.