Västerås Basket som är långt före i utvecklingen stoppar oss hur vi än försöker ta oss till korgen. Vi hängde med hyggligt i försvaret i 5 minuter men sen blev det en lång resa fram till slutsignalen.

Det viktigaste med den här typen av matcher är att försöka göra rätt saker hur jobbigt det än är på planen. Att det blir stora siffror spelar ingen roll när man möter lag som ligger långt före i utvecklingen – det viktigaste är att hela tiden försöka göra rätt saker ändå. Då tar vi med oss nya lärdomar till nästa match. Den här tuffa matchen var perfekt inför nästa match i Östsvenskan.

Thea jobbade fint på att stoppa Västerås guards snabba attacker in mot mitten. Här gäller det att helt glömma bort att försöka ta bollen och bara se till att vara före med kroppen m h a fotarbete och slajding. Så fort man sträcker sig efter bollen det minsta lilla så slutar faktiskt fötterna springa. Antingen slinker spelaren då förbi eller så får man en foul när de fastnar på armen. Fanny visade att hon snappat hur vi vill spela försvar på rätt sätt på stark resp svag sida. Det lovar gott inför fortsättningen. I veckan ska vi jobba mer med de här sakerna.

Bra kämpat tjejer.

Poäng
Thea 2
Lendita 2
Julia 6
Eve 1
Agnes 3