Efter en komfortabel seger mot Arvika så blev det en ren final mot Örebro. En match som blev helt fantastisk…

Ullvi – Arvika 100 – 42
(29-10, 24-15, 20-10, 27-7)

I matchen mot Arvika så spelade hela laget bra. De som man vill lyfta fram lite extra är våra -94:or som även fick beröm av Arvika. Hampus och Mikael kämpade och slet och man ser att de har tränat hårt med våra -93:or. Mikael som spelade mkt bra försvar på Arvikas snabba guard och fick stopp på honom. Hampus som guard tog tag i anfallet och styrde igång vårt spel. Här skall också nämnas Dennis som inte har varit med så länge men alltid kämpar och sliter.

Vårt lag som helhet håller tätt i försvar och med stark returtagning så kunde vi snabbt rycka ifrån till en säker seger.

Poäng:
Niklas Persson 10
Stefano Fiori 12
Dennis Stallinga 1
Andreas Eklund 22
Jonatan Lawner 4
Kevin Tumba 17
Sead Cerimovic 18
Hampus Lindgren 6

– – –

Ullvi – Örebro 70 – 72
(16-19, 18-20, 18-15, 18-20)

Mötet mot Örebro blev spännande. Örebro öppnade starkast med att pressa helplan och vi löste pressen, men när vi kom över halva plan så fortsatte vi mot korgen utan att läsa av spelet om det var rätt tillfälle för avslut. Detta resulterade i att vi inte fick spela anfall så länge utan mest försvar. Örebro tog också en ledning med 3-10 och vi fick ta en time-out för att prata om vad vi skall göra i anfall. Det var så härligt att se killarna ta till sig informationen och omvandla den till praktiken. Vi fick stopp på Örebros ryck i poängprotokollet samt att vi började komma ikapp, så efter första perioden så står det 16-19.

Vår taktik att spela igenom anfallet samt att ha en bra position i försvar började ge resultat. Matchen vänder till vår fördel och ledning med 34-25 kändes helt rättvis. Örebro började nu bli stressade och de sökte sig även till sekretariatet om att det skulle saknas poäng för dem. Under denna fokusering så tappar vi lite av koncentrationen eller vad sägs om 0-12 på 3 min.
Örebro tar ledningen i paus med 34-37.

Grabbarna samlar ihop sig och kämpar vidare och med 13 min kvar så har vi kommit ikapp och leder med 48-47. Nu följer en rafflande avslutning där lagen följs åt och gör ungefär varannan poäng och med 2 minuter kvar är ställningen 67 – 67. Örebro får ett försprång med 5 poäng men vi kommer ikapp och ligger under med 2 poäng och får sista skott…. en trea för vinst…. ring ut!

Ni bjöd på en härlig underhållning på BÅDA matcherna, ni ska vara stolta över er insats.
Ni har visat vad Ullvi Basket står för.

Poäng:
Niklas Persson 11
Andreas Eklund 12
Stefano Fiori 4
Kevin Tumba 28
Sead Cerimovic 15